Økologisk Nordlys Gløgg ut av debiomerkingen.


Vi har fått beskjed fra Økomerket Debio om at vi ikke kan produsere gløgg med en blanding av steviosid og sukker som økologisk – kun sukker er godkjent for økologisk produksjon. Det er beklagelig, vi ønsker helst alle produktene økologisk.

Våre kunder setter pris på gløggen som inneholder stevia, den føles friskere i smaken, og vi mener den er helseriktig et bedre alternativ siden den inneholder mindre enn halve mengden sukker. For oss føles det galt å gå tilbake til dobbelt så mye sukker. Men, regelverket må følges. Så snart steviosid blir godkjent i økologisk produksjon, blir gløggen økomerket. I mellomtiden er Nordlys Gløgg fortsatt produsert nøyaktig som før: med økologisk sukker, økologisk krydder og våre ville urter. Men, ordet ”økologisk” er strøket vekk fra ingredienslisten – også på sukker og krydder, siden lovverket ikke gir oss lov å være ærlig og si at sukkeret og krydderet er økologisk! Så, vi mener våre kunder kan fortsette å drikke vår gode Nordlys Gløgg med god samvittighet J.

#gløgg #debio #nordlys #stevia #økologisk