top of page

Vi kjøper bær

Har du lyst å plukke bær for oss, og tjene noen kroner? Vel, da er muligheten her! Vi kan aldri konkurrere med prisene du kan få med å markedsføre, pakke og selge på egenhånd via Facebook - men til oss kan du levere uten å trenge å gjøre annen jobb enn å ringe oss på telefon 9173 2173, og avtale når du vil levere.

Bærsesongen er her, den deilige tiden hvor mange av oss ikke klarer å la være å sanke. Det er urgamle sanketradisjoner både blant nordmenn, samer og kvener. Om du har ledig tid og ork, så tar vi gjerne imot bær, siden vi har litt begrenset tid sjøl denne senhøsten. Vi forsøker å holde oss til de samme prisene som andre oppkjøpere tar, og her er prisene pr i dag (denne oppdateres under sesong): Merk at prisene er pr kg, ikke pr liter:

PRISER PR KG:

Krøkebær/krekling: kr 30,-

Tyttebær kr 50,-

Blåbær kr 50,-

Molter kr 160,-

Bærene må ikke være plukket i nærheten av trafikkert vei, minimum 5 meter (noe helt annet med skogsbilveier og småveier. Andre kriterier er:

  • Helt modne! (Umodne bær kan vi ikke bruke)

  • Ikke tilsatt sukker, vann eller annet.

  • Usprøytet

  • Minimum grovrenset. Litt stilk har vi ikke noe imot, men kvister, mose og blader osv. Har vi ikke bruk for :)

  • Pakket i rene poser for mat for eksempel fryseposer for brød, ikke bæreposer, eller direkte i papp. Europris har blanke sekker som er lette å knyte og godkjent for oppbevaring av mat, se etter merking.

  • Helst ferske, kan lagres kaldt maks et par dager før levering. Frosne bær skal være mulig å gjennomgå kvaliteten på ved mottak. Bruk gjennomsiktige poser. Hvis du ikke kan levere bærene i løpet av 1-2 dager etter plukking bør de fryses for at ikke kvaliteten skal forringes.

Vi ber om at det ikke pakkes tyngre enn 15 kg i hver enhet, siden vekta vår ikke kan veie mer enn dette. Det er også enklere å håndtere da.

Oppgjør

- Når bærene leveres vil vi registrere kjøpet hos oss, vi behøver derfor en signatur fra selger, eller på vegne av plukker. Denne vil da motta et eget eksemplar som kan benyttes som bevis for inntekt. Samtidig registreres adresse, telefon og kontonummer.

- Oppgjør fortrinnsvis via bank, vi setter inn på din bankkonto etter at sankingen er over.

- Kontant oppgjør må avtales på forhånd siden vi ikke oppbevarer kontanter.


bottom of page