top of page

Bjørkerøykt Olje - unik produktutvikling


- Dette er noe av det mest spennende jeg har utviklet, og jeg er så vanvittig fornøyd med resultatet. Det er et produkt med urgamle tradisjoner over hele verden, og alle vil kjenne det igjen. Men aller mest vi i nord, siden jeg har brukt vår tradisjon som gir en helt spesiell smak, sier en strålende glad Toril Bakken Kåven i Nordlysmat.


Vi er i dag klar med vårt nye produkt, Bjørkerøykt Olje. Det er en økologisk rapsolje av ypperste kvalitet, samme som vi bruker til vår populære Sibirgressløk Olje – men denne gangen har vi utviklet en metode for å røyke selve oljen. Og ikke nok med det – den er røykt på fjellbjørk.

- Jeg har ikke funnet noen andre steder hvor man røyker med fjellbjørk, slik som i Finnmark, sier Toril Bakken Kåven. I aller fall i mitt miljø: vi røyker med bjørk, og ingenting annet. Det gir en helt spesiell fyldig og fin smak, som er helt vidunderlig. Bjørkerøykt olje kan brukes som dipp sammen med olje, den er fantastisk i majones, blande inn i smør og få røyksmør, i kjøttkaker og ikke minst i vegetarburgere og annen vegetarmat. Forleden ble den prøvd i en risotto, med stor suksess Den har utallige bruksområder, og fremover skal vi lage til masse oppskrifter med denne. Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger fra de som har testet denne nydelige oljen:

«- Ja, det er som når jeg sitter i lavvoen og røyker mat», sier vår reindriftssamiske venninne.

«- Åh, det var akkurat dette jeg savnet da jeg var vegetarianer, jeg ville gitt hva som helst for den», sa en kunde som var innom.

«- Det lukter og smaker som pappas nyrøykte laks», sier en dame med god røykkunnskap.

«- Et produkt med stort potensial», sier våre kokkeeksperter.

- Jeg er sikker på at vi her har truffet med et produkt som kommer til å bli populært over hele landet. Det er ingen i Norge som har laget noe så unikt – og smaken er gjenkjennelig for alle. Når det i tillegg er et marked som også veganere savner, så tror jeg vi har truffet noe så utrolig godt. Jeg gleder meg virkelig til å få dette ut til alle kundene.


Akkurat nå har vi laget en liten prøveproduksjon som våre butikker får teste ut. Men vi er så sikker på suksessen at jeg allerede har planlagt for større produksjon til høsten, avslutter en entusiastisk Kåven.

Comments


bottom of page