top of page

Prisvinnende produkter basert på vår rene arktiske natur!

Vi lever i, sanker og produserer mat fra naturen, fullspekket av nordlysets og midnattssolas kraft. Derfor navnet vårt, Nordlysmat. Bjørk, einer, mjødurt, kvann, sibirgressløk og krøkebær blir til de lekreste matvarer. Flere av produktene har vunnet priser og fått anerkjennelse langt utover Finnmarks grenser.

Nordlysmat viderefører tradisjoner – vi sanker bær, urter og fisk fra arktiske områder og produserer mat med mye historie, smak og farge. Våre urter og bær er håndplukket og produsert av oss i Nordlysmat og våre hjelpere.

Med respekt for naturen

En bærekraftig høsting av naturen er selve grunnlaget for Nordlysmat. Vi høster av overskuddet fra naturen, og sørger samtidig for å holde i hevd viktig naturkunnskap.

Det er selve høstingen som er grunnlaget for alt vi gjør. De gir oss de fine turene ut i skog og mark. Den lærer oss om planter, om samspill i naturen, og den lærer oss å se og lytte til naturen og dens krefter på en helt annen måte. Vi vil på denne siden fortelle litt om hvordan man kan høste på en økologisk bærekraftig måte, spesielt med de plantene som krever litt forsiktighet.

bottom of page